Sverigeturisten Blogg

Upplev skärgårdsidyllen Öckerö i Göteborgs Skärgård

Catrin & Josefine
2 januari 2024

Öckerö denna pärla bland de svenska öarna bjuder på en unik skärgårdskänsla. Vi besökte Öckerö i vit vinterskrud och vi häpnade över hur vackert det är även vintertid. Öckeröarna består av tio bebodda öar. Öarna är inte bara kända för naturen och de pittoreska fiskesamhällena utan också för den starka traditionen av eget företagande. Varje ö är unik. Öckerö har fina strövområden intill havet. Hamnen är som upplagd för promenader i maritim miljö med varv och fiskebåtar.

Ni kan beställa broschyren ”Öckerö Göteborgs Skärgård” gratis hos oss på sverigeturisten.se och få ytterligare tips på vad Öckerö har att erbjuda.

Vi tog färjan från Lilla Varholmen över till Öckerö  och efter ett besök hos Öckerös turistbyrå fick vi med oss massor med information och tips om sevärdheter, charmiga butiker och läckra lunchställen. Att skärgården överträffade våra förväntningar gjorde besöket till en glädjande överraskning.

Vi tog bilen till Hönö där det fanns små mysiga butiker, restauranger och caféer. Butikerna inbjöd till shopping och personalens vänlighet och serviceinriktning gjorde shoppingupplevelsen ännu mer minnesvärd. Det är just sådana här unika butiker man vill hitta till.

Lunchen på Skärgårdshotellet blev en kulinarisk höjdpunkt, där valet av oxkind överträffade förväntningarna med en fantastisk smakupplevelse. Den mysiga atmosfären och den vänliga personalen kompletterade vår njutbara dag på Öckerö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *