Sverigeturisten Blogg

Sandgrund Lars Lerins konsthall i Karlstad

Catrin
23 juli 2023

Nordens främsta akvarellmålare

Äntligen blev besöket av på Sandgrund och Lars Lerins konsthall. En fröjd att se, att någon kan måla så fantastiskt.

Om jag ska vara riktigt ärlig trodde jag inte att jag tyckte om hans målningar, att de var mörka och dystra, men jag kunde inte ha mer fel. De var magiska. Fascinerades av målningarna från hans sommarlov i Sunnemo och människorna på bilderna, ansiktena som var så uttrycksfulla trots att det liksom inte fanns några ansikten målade i detalj.

Lars Lerin är en framstående svensk konstnär och författare, född den 2 juli 1954 i Munkfors, Värmland. Han är särskilt känd för sina fantastiska akvareller och oljemålningar som ofta porträtterar vackra svenska landskap och miljöer. Genom sitt unika konstnärskap lyckas han fånga både ljus och stämningar på ett sätt som berör och engagerar betraktaren.

Lars Lerin har en imponerande karriär bakom sig och har fått många utmärkelser för sitt arbete.

Lars Lerin har utan tvekan satt sin prägel på den svenska konstscenen och lämnat ett viktigt avtryck i konstvärlden. Hans förmåga att kommunicera känslor och skapa konstverk som berör hjärtat har gjort honom till en älskad och respekterad konstnär.

Caféet med roliga koppar. Det inbjuder iallafall mig till fika, men vi hade ju precis fikat på Alsters Herrgård.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *