Sverigeturisten Blogg

Flickorna Lundgren på skäret

Catrin
18 april 2023

För sådär 45 år sedan var jag här med min mamma och pappa och jag minns att det var något alldeles speciellt med detta ställe. Det var ett populärt utflyktsmål redan då.
Kaffet och framförallt kaffebrödet skulle vara något alldeles extra. Vill säga att det var vaniljhjärtan som extra populär. Det kan man även läsa på deras hemsida, att vår nuvarande kungs farfar, Gustaf VI Adolf, var en flitig gäst och att han gillade just kaffe med vaniljhjärta.

Å det stämmer, det är något med stället som gör det så mysigt och välkomnande. Detaljerna och det trevliga bemötandet i en vacker miljö.

Som jag mindes det hette det Systrarna Lundgren på Skäret vilket stämde men numera ändrat till Flickorna Lundgren på Skäret.
För detta trädgårdscafe’ öppnades 1 maj 1938 av sju stycken systrar Lundgren, så därav namnet då.

Flickorna Lundgren på skäret

Nu hade det, ja från det jag var där för sisådär 45 år sedan, utökats med en stor glasad kaffestuga för ytterligare fler gäster.

Flickorna Lundgren på skäret

Här några bilder inifrån.

Flickorna Lundgren på skäret

Vi beställde kaffe och en småkaka, som vi blev rekommenderade, nu minns jag inte namnet på den. Kanske inte ser mycket ut för världen men den var så smakrik. Kardemumma var det i, den smakade som en nybakad kardemummabulle.

Extra trevligt blir det när man får kaffet serverat i kopparpanna.
Det minns jag att vi fick redan när jag var där som barn.

Flickorna Lundgren på skäret

Fina omgivningar och med en hage med små rara getter.

Ännu ett ställe som vi varmt rekommenderar. Detta kan med fördel kombineras med ett besök på Kullaberg naturreservat och Kullens fyr, vilket ni kan läsa om här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *