Sverigeturisten Blogg

Kallernäs Getgård

Catrin & Josefine
1 april 2023

Ett Facebookinlägg gav oss tips om denna härliga upplevelse. Nu hoppas vi kunna inspirera även dig att göra ett besök på Kallernäs Getgård i Storå, 18 km norr om Lindesberg, eller till en Getgård om det finns i närheten av där du bor.

Vi möttes upp av Elin och Jörgen utanför gårdsbutiken som ligger på deras gård.
Här säljer de bl.a getkött, getkorv och getost som de gör i sitt egna lilla mejeri från sina egna getter.
Har aldrig ätit getkött tidigare så jag köpte med getkorv och en getstek som jag får tillaga här framöver.

Kallernäs Getgård

Vårsolen lös på oss idag och det var riktigt njutbart att komma ut på landet. Snön och vintern börjar släppa sitt grepp och luften och värmen signalerar att skönare dagar är i antågande.

Så fick vi då hälsa på getterna. De små killingarna, bara några veckor gamla, hoppade runt och lekte i hagen. Så härligt att se deras lek och krumsprång. De är verkligen bedårande.

Kallernäs Getgård

Vi har inte tidigare varit i kontakt med getter, bara sett dem på håll, så vi hade ingen aning om hur de var. Elin berättade att de är intelligenta djur och väldigt kärvänliga, vilket vi märkte direkt. De var väldigt nyfikna och ville mer än gärna bli gosade med.
När det finns barndjur brukar ju inte de vuxna få så mycket uppmärksamhet men jag måste säga att jag blev allt lite kär även i de vuxna. Denna fina tacka som snart skulle få sin killing, blev min kompis. Hon tittade så klokt på mig.

Kallernäs Getgård

På gården har de nu tjugo små killingar och trettiofyra tackor, tre baggar, höns, hund och en häst. Hästen och baggarna gick i samma hage och var bästa kompisar.
En riktigt lantlig idyll.

Den här tackan ligger här och myser med sina fjolårskillingar.

Kallernäs Getgård

Å så fick vi ju hålla och gosa med de små killingarna, obeskrivligt gosiga, vi vill ha var sin get med hem.

Vi skulle lugnt kunnat stannar hela dagen och bara hängt med getterna. De ingav en skön, lugn och meditativ känsla, tänk att bara lägga sig i halmen och låta killingarna komma och läggs sig bredvid.

Kallernäs Getgård

Följ Kallernäs Getgård på sociala medier för de kommer ha getsläpp här i vår och när butiken öppnar får du säkert möjlighet att ta en titt och klappa getterna.

https://m.facebook.com/kallernasgetgard/?locale2=ne_NP

Kallernäs Getgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *