Sverigeturisten Blogg

Bergsgården i Guldsmedshyttan

Catrin
21 februari 2023

För bara ett par veckor sedan passerade vi Guldsmedshyttan på väg för att åka skidor i Romme från Örebro. Då kan man inte undgå att se den stora sekelskiftesvillan intill vägen som inrymmer hotell Bergsgården.
Jag blev nyfiken på vad detta var för ställe och idag kunde jag stilla min nyfikenhet.

Bergsgården i Guldsmedshyttan

Vi välkomnades av Lillemor som idag driver hotellet. Vi visades runt och fick berättat för oss historien.

Bergsgården i Guldsmedshyttan

Ett personligt hotell med en magnifik utsikt över trädgården, kyrkan och sjön.

Rummen är alla olika i storlek och stil vilket gör det mysigt och hemtrevligt. Rummen har fått sina namn efter olika orter i närheten.

Vilsamma, vackra utsikter åt alla håll, så jag kan bara tänka mig hur vackert det är en dag när solen lyser upp landskapet. Idag fick vi hålla tillgodo med moln och några få solglimtar.

Bergsgården i Guldsmedshyttan
Bergsgården i Guldsmedshyttan

Hotellet är lite av ett museum också. Här och där runt om fanns samlingar av diverse olika slag, allt från en gedigen radiosamling till strykjärn.
Man upptäckte små kuligheter lite var stans på hotellet.

Bergsgården i Guldsmedshyttan
Bergsgården i Guldsmedshyttan

Vill du aktivera dig medan du är här så gå ner i källaren, här hittar du shuffleboard, biljard och ett kareokerum, så det är bara att gå loss och sjunga ut.

Utomhus finns en fin padelbana och du kan även njuta av att spela boule.

Bergsgården i Guldsmedshyttan

Inte nog med detta, i omgivningarna runt hotellet hittar du cykel- och vandringsleder, du kan bada, fiska ädelfisk, paddla kajak eller padelboard i sjön, eller besöka någon av gruvorna. Så här kan man allt stanna några dagar, vilket kanske inte är vad man tänker när man tänker Guldsmedshyttan. Men det är det som jag tycker är så fascinerande, att det finns så mycket att se och uppleva överallt.

Har du husbil så erbjuder de Ställplatser också. Verkligen ett litet hotell med de stora möjligheterna.

Tänk vad mycket ett hus kan inrymma av historia och av nutid. Det var verkligen roligt att få besöka den pampiga sekelskiftesvillan som bara swishat förbi bilfönstret när man är på genomresa utmed riksväg 50 på väg till något annat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *