Sverigeturisten Blogg

Jul på Liseberg

Josefine
12 december 2022

????????I Lördags besökte vi Jul på Liseberg och WOW vilken julmagi vi fick uppleva. Jag hade förväntat mig att det skulle vara riktigt mysigt och att julstämningen skulle vara på topp, men jag blev ändå så positivt överraskad. Varenda detalj var så genomtänkt.

????????Last Saturday we visited Christmas at Liseberg and WOW what a Christmas magic we got to experience. I had expected that it would be really cozy and that the Christmas spirit would be at it’s peak, but I was still so pleasantly suprised. Every single detail was so well thought out.

Jul på Liseberg

????????Göteborg bjöd på fantastiskt väder med snö och solsken!

????????Gothenburg offered fantastic weather with snow and sunshine!

????????I Tomtehuset fick vi lämna in våra önskelistor till Tomten. Här kunde man också hälsa på tomten och titta på alla nissar som jobbade i tomteverkstaden.

Jag blev förvånad över hur mycket attraktioner som var öppna. Självklart passade vi på att åka lite! Vi köpte biljetter och ställde oss i kö till Valkyria. Gillar man berg- och dalbanor så är denna helt klart (enligt mig) ett måste!

Efter en fartfylld åktur behövde vi värma oss, det fanns flera stånd som sålde rykande glögg och varm choklad. Vi värmde oss med varsin varm choklad med vispgrädde och marshmallows, mums!

????????In Santas house, post our wish lists to Santa. Here you could also say hello to Santa and look at all the elfs working in Santa’s workshop.

I was surprised at how many attractions were open, and of course we took the opportunity to ride some! We bought tickets and stood in line for Valkyria. If you like roller coasters, this one is definitely (in my opinion) a must!

After the ride, we needed to warm up a bit, there were several stalls selling steaming mulled wine and hot chocolate. We warmed up each with hot chocolate with whipped cream and marshmallows, yum!

????????När vi blivit varma gick vi för att hyra skridskor. Så mysigt! Vi snörade på oss skidskorna och gav oss ut på isen.

????????After we warmed up a bit, we went to rent skates. So cozy! We put on our skates and set out on the ice.

????????Jag har inte åkt skridskor på väldigt länge, men va’ roligt det var! Blev chockad själv över mina skridsko-skills????. Vi åkte runt, runt och sjöng med till julmusiken som spelades och avnjöt glögg i Blossa baren som fanns bredvid skridskobanan.

Det blev så fint framåt kvällen när alla lampor lyste upp hela parken.

????????I haven’t skated in a very long time, but it’s so fun! I was shocked myself at my skating skills????. We rode round and round, sang along to the Christmas music that was played and enjoyed mulled wine in the Blossa bar which was next to the skating rink.

It was so nice in the evening when all the lights lit up the whole park.

????????Som den jul-galning jag är var Jul på Liseberg en otrolig upplevelse. Det fanns verkligen något för alla åldrar. Jag kommer garanterat besöka Liseberg igen under jul, det var helt otroligt och ja, alldeles magiskt.

????????As the Christmas maniac that I am, Christmas at Liseberg was an incredible experience. There really was something for all ages. I will definitely visit Liseberg again during Christmas, it really was incredible and yes, absolutely magical.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *