Sverigeturisten Blogg

Julstämning i Stockholm

Catrin & Josefine
25 november 2022

????????Nu börjar julen närma sig och i vårat vackra Sverige finns det mängder av mysiga julmarknader och aktiviter att hitta på för att få den där extra julkänslan.
I veckan besökte vi huvudstaden och bodde på Haymarket By Scandics RUM 24 som är exklusivt inrett för att ge dig den ultimata julupplevelsen. Ett dubbelrum som är julpyntat från golv till tak för att ge dig den rätta känslan av julafton. Här kan du bland annat njuta av julfilmer, minibar, rummets julmusik och givetvis varm glögg.

????????Christmas is approaching and in our beautiful Sweden there are lots of cozy Christmas markets and activities to find to get that extra Christmas feeling.

This week we visited the capital and stayed at Haymarket By Scandic’s ROOM 24, which is exclusively decorated to give you the ultimate Christmas experience. A double room that is decorated from floor to ceiling to give you the right feeling of Christmas. Here you can, among other things, enjoy Christmas movies, snack in the minibar, listen to the room’s Christmas music and of course enjoy a cup of warm mulled wine.

????????Vi avnjöt varsin kopp varm glögg innan vi gav oss ut på stan för att promenera till Gamla stan.

????????We each enjoyed a cup of warm mulled wine before heading out on the town to walk to the Old Town.

????????Ett besök på Gamla stans julmarknad är också ett måste. De gamla husen och de röda små marknadsstånden ger en riktig varm och mysig julkänsla.

????????A visit to the Old Town Christmas Market is a must. The old houses and the red little market stalls give a real warm and cozy Christmas feeling.

????????Lite små frusna kom vi tillbaka till hotellet. Vi värmde upp lite mer glögg och gosade ner oss under täcket för att kolla på julfilm. Det fanns lite olika dvd-filmer att välja mellan och vi såg både Polarexpressen och The Holiday, som båda är ger en så härlig och varm julstämning.

????????A little frozen, we came back to the hotel. We warmed up some more mulled wine and cuddled up under the covers to watch Christmas movies. There were a few different DVD movies to choose from and we saw both the Polar Express and The Holiday, both of which provide such a nice and warm Christmas atmosphere.

????????Haymarket by Scandics RUM 24 kändes verkligen magiskt på något vis. Superrolig idé att bo på om man är sugen på att komma i julstämning och göra en riktig julutflykt till vår vackra huvudstad.

????????Haymarket by Scandic’s ROOM 24 felt truly magical in some way. Super fun idea to stay at if you are eager to get in the Christmas spirit and make a real Christmas excursion to our beautiful capital.

????????Klicka här för att läsa om flera julmarknader i Stockholms området.

????????Click here to read about several Christmas markets in the Stockholm area.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *