Sverigeturisten Blogg

Karlstads Alpackagård

Catrin & Josefine
25 september 2022

????????Att besöka en gård som har alpackor inspirerades vi av från en av våra turistbroschyrer. På Sverigeturisten.se kan du gå in och beställa GRATIS turistbroschyrer så kommer de hem till dig med posten ????

Valet blev Karlstad Alpackagård.

Vi lämnade ett soligt Örebro för att mötas av ett regnigt Karlstad, ja ja även Karlstad måste ju få regn ibland. Nu börjar hösten ta färg och trädkronorna skiftar i vackra, färgsprakande toner. Vi letade oss fram till gården, vilket gick som en dans om man följde beskrivningen från hemsidan istället för gpsen, vilket vi informerats om innan.

Nina som driver och bor på gården välkomnade oss med ett strålande leende och vi kände oss välkomna på en gång. Vi inväntar ytterligare två sällskap sen var det dags att hälsa på de supergulliga alpackorna.

????????EN- We were inspired to visit a farm that has alpacas from one of our tourist brochures. Visit Sverigeturisten.se to order FREE tourist brochures and get them delievered to your home by mail.

Our choice was Karlstad Alpackagård.

We left a sunny Örebro to be met by rainy Karlstad, yes, even Karlstad must get rain sometimes. Now autumn is starting to take color and the treetops are changing into beautiful, colorful tones. We found our way to the farm, which was easy if you followed the description from the website instead of the GPS, which we were informed about before. Nina who runds and lives on the farm welcomed us with a big smile and we felt welcomed right away. We waited for two more parties, then it was time to greet the super cute alpacas.

Karlstads alpackagård

????????Nina berättade om Alpackorna. Det är lugna, nyfikna djur som aldrig bits eller sparkar men de har stor integritet och till mångas förtret vill de inte bli klappade och gosade med. Först kändes det lite snopet, för man vill ju inget hellre än att få gosa och klappa de enormt söta djuren. Men ju mer Nina berättade om dem så kunde man kommunicera med dem på ett annat plan och det kändes inte nödvändigt att få ta på dem. Men en liten kontakt fick vi med deras små mjuka mular, då vi fick ge dem lite godsaker.

Alltså jag blev så kär i dessa fina alpackor.

????????EN- Nina told us about the Alpacas. They are calm, curious animals that never bite or kick, but they have great integrity and do not want to be petted and cuddled. At first it felt a bit silly, because you want nothing more than to cuddle and pet the cute animals. But the more Nina told us about them, you could communicate with them on a different level and it didn’t feel necessary to touch them. But we got a little contact with their little soft mules, when we got to give them some treats.

I fell in love with these beautiful Alpacas.

????????På gården fick vi träffa de fyra stona Taruka, Kolan, Kakan och Tamaya.

Nina berättar att man måste ha minst tre djur för att de ska klara sig och må bra.

????????EN- At the farm we got to meet the four mares Taruka, Kolan, Kakan and Tamaya.

Nina told us that you have to have at least three Alpacas for them to get by and feel good.

????????Här kan du läsa mer om Alpackor och dess historia. Nina berättade mycket av detta under vårt besök.

På denna gård finns olika val hur du kan umgås med alpackorna, yoga, promenad, fika, soppa, måla och kul på lovet, vi valde att äta soppa med dem. Men nu när det regnade intog vi soppan i Ninas varma uterum istället för ute i hagen. Tack vare det fick vi hälsa på hennes fina papegoja Cesar. En 38 årig kille som hade lite att säga till besökarna.

????????EN- Here you can read more about Alpacas and their history. Nina told us a lot of this during our visit.

On this farm, there are different options for how you want to spend your time with the alpacas, yoga, walking, coffee, soup, painting and fun on holiday, we chose to eat soup with them. But now that it was raining, we ate the soup in Nina’s warm conservatory instead of out in the garden. Thanks to that, we got to meet her nice parrot Ceasar. A 38-year-old guy who had little to say to the visitors.

Karlstads Alpackagård

????????En riktigt kul idé var det att besöka en alpackagård och få hänga med dessa underbara djur och få höra berättas om dem.

Rekommenderas ???? som en kul aktivitet ????

????????EN- It was a really fun idea to visit an Alpaca farm and hang out with these wonderful animals and hear stories about them.

Recommended ????as a fun activity????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *