Sverigeturisten Blogg

En helg i Smögen

Josefine
27 juni 2021

Förra helgen bar det av mot Smögen för en liten mini-semester. Vi bodde på sea lodge vilket var ett jättetrevligt hotell med superbra läge. Promenaden till smögenbryggan tog bara några minuter från hotellet.

Självklart fick det bli räkmacka till lunch! Givet när man är på västkusten. Vi åt på restaurangen ”skäret” med fin utsikt över bryggan och vattnet! Fantastiskt goda mackor hade dom också.

Smögen

Det var flera år sedan jag var på Smögen sist, då var jag 13 år och har där med min familj. Minns inte så mycket mer än att jag tyckte att det var väldigt mysigt och roligt. Det tyckte jag även nu som 20 åring!
Vi promenerade på smögenbryggan hela dagen. Köpte med lite fika och satte oss i solen, stannade och köpte varsin fantastiskt god glass och bara njöt av sommaren.

Framåt kvällen gick vi till restaurangen Lagergrens för att käka middag och dricka lite goda drinkar. Verkligen en så trevlig restaurang med god mat och trevlig personal!

Vill man gå ut på kvällen för att festa till det lite skulle jag rekommendera ett ställe som heter ”ocean”. Det var mycket ungdomar, bra musik och en riktigt trevlig bar.

På söndagen var det dags att åka hemåt igen efter en riktigt skön liten weekend getaway. Innan vi åkte stannade vi för att käka en sen lunch på bryggan. Vi tog varsin räkpizza på restaurangen ”roy’s delikatesser” och jag kan nog säga att det var den absolut godaste pizzan jag någonsin ätit! Stort tips om ni är i Smögen!! Den var verkligen galet god.

Det är så härligt att bara resa bort en helg. Det känns som man vart iväg på en riktigt lång semester fast att det bara är en helg. Så otroligt härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *