Sverigeturisten Blogg

Berga Gård

Catrin
13 maj 2021

I Fjugesta 3 mil sydväst om Örebro hittar du Berga Gård. Gården har anor från 1600 talet och idag bedriver de ekologisk äggproduktion. Du kan läsa allt om gården här http://www.berga.net/om-berga-gard/ .

Här på Berga Gård finns även en äggbod, såklart, ????med mera delikatesser från gården och trakten samt ett jättefint och mysigt café.

Vi har precis uppfyllt en av min mans gamla ungdomsdrömmar och införskaffat en motorcykel från 80-talet. Ja bättre med infriade drömmar än inte alls även om det så ska ta 40 år. Dagen till ära var det premiärtur och vi beslutade att ha Berga Gård som mål.

Genom ett vackert, grönkrispigt och soligt landskap gled vi fram. Med de blå bergen i bakgrunden, fälten som sträckte ut sig i landskapet och lapade hungrigt efter årets första värmande solstrålar som ska få fältens skörd att prunka och ge mat till människor och djur.
Magiskt att känna doften från hägg smyga sig in under hjälmen på vår resa mot fikastoppet.

Berga Gård

Vi inledde med var sin räkmacka och kaffe. Ja hur gott smakar det väl inte efter en tur. Vi slog oss ner på terrassen i solskenet.

Fina omgivningar.

Berga Gård
Berga Gård

Egentligen hade vi ju tänkt äta deras egenproducerade glass Lyckliga Hönan men det gick bra att klämma en sådan också efter den goda räkmackan.
Vilken glass, jag som älskar körsbär tog såklart den och det var banne mig den godaste körsbärsglass jag ätit. Robert tog någon med konstigt namn men det var vanilj med chokladbitar, typ ???? den var inte dum den heller.

Berga Gård

Verkligen jättefint inomhus och i butiken. Såklart dyker det upp höns lite här och var, gillar när saker och ting är genomtänkta och inbjudande. Det är det här.

Berga Gård
Berga Gård

Du kunde även få köpa något så unikt som ett bäverskinn här, eller lammskinn.

Vi kan varmt rekommendera en tur hit på cykel, med bil, med bike eller något annat fordon. Du får en god fikabelöning när du kommer fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *