Sverigeturisten Blogg

Karlslund

Catrin
11 april 2021

Några kilometer västerut från Örebro ligger Karlslunds Herrgård med dess vackra omgivningar och spännande kulturhistoria.

Karlslund
Karlslund
Karlslund

Söndagens promenad blev här. Våren är verkligen på väg, spirande knoppar, vitsippor och familjer som har picknick.
Trots att dagen var molnig så var det ändå skönt i luften.

Man blir ju alltid fikasugen när man gått en stund och vi hann inte mer än tänka tanken så blev vi bönhörda. I det gamla Krukmakeriet vid Tekniska Kvarnen välkomnades vi av en öppet skylt som signalerade Kaffe och Bulle.

Karlslund

Klart vi stannade till. Å vilken bulle sen ???? Jolanta som här även driver en butik med fina linkläder och skinnväskor hade bakat dessa smarriga bullar. Det är visst ett Polskt recept och det var en blandning av bulle och paj. Se själva, ha, ha hann knappt fota, den var försvinnande god.

Karlslund

Vi fick även en riktig historieskildring om Karlslunds herrgård och dess omgivningar av ägaren.
Ni kan följa dem på Instagram @rojanprodukter.

Vidare gick vår promenad över Fallen. Vacker miljö och påminner mig om den Engelska landsbygden.

Karlslund
Karlslund
Karlslund

Tekniska kvarnen

I Karlslunds gamla kvarnbyggnad från 1889 ryms ett spännande tekniskt museum fyllt av upplevelser som passar alla. Ett självklart utflyktsmål för alla som vill lära sig något nytt – eller bara ha riktigt roligt! Hur fungerar vatten och avfall? Lär dig mer om elektricitet eller se den jättestora modelljärnvägen.
Öppnar enligt hemsidan 19 april 2021.

Karlslund

Runt hela Karlslund kan du läsa om dess historia på informationsskyltar.

Karlslund

Vi har mycket i vår närhet att upptäcka och även att återupptäcka. Har bott i Örebro hela mitt liv och varit i Karlslund med tidigare, men varje promenad är unik och alltid upptäcker man något nytt. Idag blev överraskningen ett öppet cafe med gott fika och trevliga samtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *