Sverigeturisten Blogg

Ljusstråk 2020

Catrin
6 september 2020

Ljusstråk en kulturslinga med runt 120 utställare. I år var det 20 årsjubileum. Jag har varit på Ljusstråk några gånger men inte besökt så många ställen. Denna gång gick jag all in vi hann nog med 90% av alla utställare, så mycket fint, roligt, tokigt, coolt och snyggt.
Tomas Vagner ställde ut sin snygga och abstrakta konst på vårt CÖ Redovisning kontor i Nora. Det blev så snyggt och smakfullt och passade verkligen in till våra färger. Det kommer bli tomt när de maffiga alstren lämnar.

Susanne och jag åkte runt bland alla utställarna både på lördagen och söndagen. Det blev en jättehärlig helg med konst, vacker natur, god mat, gott fika och härligt sällskap.

På lördagen började vi på Bryggeriet.

Eliisa Andréns färgstarka och fina konst.

Smedjan som öppnat i ny regi av Me-Hiel och Isabelle. Massor av fina produkter och smide.

Efter Bryggeriet åkte vi till Viker och besökte Anna Linder vars betongfåglar var så coola, en sån vill jag ha i min trädgård och Maria Wangi Ibohm som blev min favorit. Jag köpte redan på samlingsutställningen Hen Majestät. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Vackra fönster med vacker utsikt är också konst ????

Vidare till Svalbo där det också var flera konstnärer som ställde ut. Här mumsade vi lunch, vildsvinsburgare ????

Den fina ljusstaken fick följa med mig hem. Efter Ljusstråk åkte jag hem till Tina och fick en mysig avslutning på dagen och hade turen att få fatt på likadana nypon hos hennes granne. Nu pryder den vår nya köksbänk.

Hammarby bygdegård, här blev det våffla med blåbärs- och hjortronsylt, glass och grädde. Ja, ja nu kunde vi inte välja så vi tog allt. Smaskigt värre!

Söndag och Ljusstråk även denna dag. Samling på CÖ kontoret. Therese följde med mig och Susanne en stund. Lilla Hotelletvar först ut, de hade fotokonst hos sig men själva Hotellet är ju en liten konstutställning bara det. Älskar detta hotell och Peter och Peter är fantastiska entreprenörer och härliga hotellägare.

Sen gick vi till Anna Bergström och hennes gästutställare Mia Wiking.

Anna har utställningen hos sina föräldrar som bor på den mest pittoreska lilla gård jag sett. Så fint, här skulle man bo.

Å så Anna Bergströms fina konst. Här fanns det många fåglar som skulle kunna fått följa med hem. Fattar inte vad det är med mig och fåglar – de blir mina favoriter överallt. Jag har fått pippi helt enkelt.

Nora visade sig verkligen från sin bästa sida denna helg med sol och skönt sensommarväder.
På vår stadsvandring stötte vi ihop med Anders på väg från Nora Glassfabrik med dagens smak mango till Glasskiosken.

Leon Sandbergs Bosättningsaffär är ett måste när man är i Nora. Så mycket fint och alltid ett varmt mottagande. En trappa upp finns konstutställning och historien om Leon Sandberg.

När vi gjort Nora drog vi vidare, planen var Nora Annas café men vi stannade till efter vägen där det fanns Ljusstråksskyltar.

På detta ställe hade de gjort massa roliga saker runt om i trädgården. Tur vissa inte var levande.

Naturen är magisk här runt Nora. Små sjöar dyker upp överallt. Detta ställe låg fantastiskt vackert och glaskulorna gjorde sig så bra mot naturen.

Timansberg

Nu började det suga i kaffetarmen men någonstans här fibblade vi bort oss i skogarna. Plötsligt dök detta upp in the middle of nowhere.

Naturtalangerna tog tillfället i akt.

Efter detta blev vi helt lost men fick se mycket vacker natur tack vare det.

Men så äntligen Nora Annas, kaffet smakade så gott nu. Vilket mysigt ställe!

Nöjda och glada efter en händelserik helg tackar vi för oss och ser fram emot nästa års Ljusstråk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *